Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانیال یادگاری عضو شورای مرکزی اتحادیه عدالتخواه دانشجویی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز پیرامون موضوع عدالت پژوهی و جریان دانشجویی، گفت: جریان دانشجویی باید به همگرایی و ایجاد نقطه اشتراک بین مسیر عدالت خواهی و عدالت پژوهی کمک کند.

عضو شورای مرکزی اتحادیه عدالتخواه دانشجویی اظهار کرد: اگر جریان دانشجویی در کنار مطالبات عدالتخواهی نگاهی هم به عدالت پژوهی داشته باشد، می تواند روند پیگیری موضوعات را تبدیل به گفتمان سازی در ادبیات دانشگاهی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظیر ماجرای ده نمک که تبدیل به گفتمان سازی عدالت اجتماعی در جنبش دانشجویی شد.

وی افزود: در کشور کمتر کسی را می توان یافت که متخصص در حوزه عدالت پژوهی باشد.

یادگاری به آسیب های عارضه عدالت پژوهی اشاره کرد و ابراز داشت: ضعف علمی یکی از آسیب های عارض بر مساله عدالت است؛ نگاه اجمالی به تولید دانش و حجم ادبیات علمی اعم از کتاب و مقاله در حوزه عدالت پژوهی در غرب نشان دهنده غفلت عظیم ما نسبت به حرکت و تلاش آنها است.

عضو شورای مرکزی اتحادیه عدالتخواه دانشجویی با توجه به مبانی اندیشه اسلامی در دانشگاه ها، اظهار کرد: کمتر اندیشه‌ورزی وجود دارد که به این موضوع نپرداخته باشد هم از نظر تعریف واژگانی و هم از لحاظ تعریف مفهومی و تعیین مصادیق، راهکارها و روش‌های تحقق آن و یکی از دعواهای جدی مصلحان جامعه بحث دستیابی به عدالت بوده است.

در ادامه یادگاری افزود: جریان دانشجویی نباید با مرزبندی فعالیت های خود تحت عنوان تخصصی و غیرتخصصی از رسالت و ماموریت اصلی خود دور بماند.

این فعال دانشجویی با تاکید بر عدالت خواهی جنبش دانشجویی، گفت: جریان دانشجویی طی سال های اخیر با معضل قالب بندی فعالیت های خود مواجه است. مرزبندی کار ساختاری با مصداقی فقط باعث دور شدن تشکل های دانشجویی از اهداف خود می شود.

وی یادآور شد: جریان دانشجویی باید اقامه عدالت اجتماعی را به عنوان یک ارزش تلقی کند اما این ارزش با یک خلاء جدی یعنی نبود عدالت پژوهی مواجه است.

یادگاری بهترین حالت را عدالت خواهی توام با عدالت پژوهی دانست و گفت: در حال حاضر دانشجو و در تعمیم بزرگتر جامعه، نسبت به برخی از تعاریف نتوانسته است گفتمان سازی درست را انجام دهد، برای همین در بیشتر مواقع اعتراضات اجتماعی به سیاسی تبدیل می شوند.

عضو شورای مرکزی اتحادیه عدالتخواه دانشجویی تربیت نیروی متخصص را به عنوان یکی از بزرگترین رسالت های جریان دانشجویی برشمارد و گفت: تربیت نیروی متخصص به همراه کادر سازی موثر باعث می گردد در مواقع حساس جریان دانشجویی به درستی جریان شناسی را انجام دهد و اقدامات لازم که به نفع جامعه دانشگاهی است را اتخاذ کند.

وی در خصوص عدالت آموزشی که از مباحث استراتژیک است، تصریح کرد: در واقع یکی از شرایط لازم برای یک جامعه متعالی، پویا و توسعه‌یافته دستیابی به عدالت، هم به معنای عام آن و هم به معنای خاص آن است، زیرا عدالت آموزشی است که زمینه را برای دستیابی به عدالت اجتماعی فراهم می‌کند.

یادگاری افزود: اگر نظام نتواند عدالت آموزشی را تعمیم دهد قطعا شکاف طبقاتی و فاصله طبقاتی زیاد خواهد شد و نارضایتی و نابهنجاری در سیستم به ‌وجود خواهد آمد؛ بنابراین هرچه این پدیده بیشتر تعمیم پیدا کند و برای گسترش و بسط آن هم‌اندیشی شود قطعا به پایداری اجتماع کمک خواهد شد و جامعه پیشرفت و توسعه پیدا خواهد کرد.

عضو شورای مرکزی اتحادیه عدالتخواه دانشجویی در پایان خاطر نشان کرد: جریان دانشجویی در حال گذار و درگیر با فرایند تدریجی آزمون و خطا است، اگر دانشجویان به مساله تجربه و تخصص گرایی توجه ویژه داشته باشد، می توانند تاثیر گذاری بیشتری در جریانات کشور ایفا کنند.

انتهای پیام/

300 / 167 عدالت پژوهی سهام عدالت جریان دانشجویی گفتمان سازی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سهام عدالت جریان دانشجویی گفتمان سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۸۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب طرح پهنه‌بندی حریم شهر مشهد برای نخستین‌بار

شهردار مشهد گفت: مطالعات تدوین سند پهنه‌بندی حریم شهر مشهد در چارچوب طرح جامع توسعه و عمران شهر مشهد پس از کش و قوس‌های فراوان و طی فرایند قانونی تأیید و تصویب در کارگروه امور زیربنایی استان و شورای برنامه‌ریزی استان، هفدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ درشورایعالی شهرسازی و معماری کشور به تصویب رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، محمدرضا قلندرشریف، مطالعات تدوین سند پهنه‌بندی حریم شهر مشهد در چارچوب طرح جامع توسعه و عمران شهر مشهد پس از کش و قوس‌های فراوان و طی فرایند قانونی تأیید و تصویب در کارگروه امور زیربنایی استان و شورای برنامه‌ریزی استان، هفدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ درشورای عالی شهرسازی و معماری کشور به تصویب رسید، اظهار کرد: مطابق با این طرح، حریم کلانشهر مشهد با مساحت ۸۷۸۸۰ هکتار مشتمل بر تعداد ۱۲۴ سکونت‌گاه با ۱۸۱۹۰۰ نفر جمعیت و هسته‌های صنعتی کارگاهی و فعالیتی بیشمار، با برخورداری از فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بیشماری از جمله توپوگرافی مناسب، عرصه‌های سبز عمومی توسعه یافته، زیرساخت‌ها و تأسیسات زیربنایی، زیرساخت‌های تصفیه منابع آبی، فاضلابی و تولید آب خاکستری، شبکه راه‌های دسترسی و منظومه سکونت‌گاه‌های روستایی است که در سال‌های اخیر در خلأ طرح و برنامه مدون از سویی و ناهماهنگی در اقدامات سازمان‌ها و دستگاه‌های مسئول از دیگر سو دستخوش سودجویی عمومی و آسیب‌هایی از حیث تشدید بهره برداری از منابع طبیعی، برهم خوردن تعادل نظام سکونت، فعالیت، سازمان فضایی، محیط زیست و … شده است.

وی افزود: بر همین اساس در راستای تعیین تکلیف وضعیت سیاسی و اداری، به منظور بهبود و نظم بخشی به توسعه پایدار حریم در قالب نظام برنامه‌ریزی کشور، شهرداری مشهد بر آن شد تا سند پهنه بندی حریم ذیل اسناد بالادستی را بر اساس اصول و معیارهایی منبعث از قوانین و مقررات، طرح‌های موضعی و فرادستی، خصوصیات طبیعی حاکم، ویژگی‌های نظامات مختلف تهیه و تصویب نماید.

شهردار مشهد بیان داشت: هدایت انجام این طرح در قالب کمیته راهبری حریم متشکل از نمایندگان کلیه ارکان مدیریت شهری از جمله استانداری، شهرداری، اداره کل راه و شهرسازی، محیط زیست، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، جهاد کشاورزی و … صورت پذیرفته و در کارگروه‌ها و کمیسیون‌های شورای اسلامی شهر مشهد طی جلسات متعدد مورد بررسی قرار گرفته است.

قلندرشریف گفت: چشم‌انداز این طرح «رشد و گسترش فعالیت‌های اقتصادی و تأمین معیشت و رفاه عمومی جمعیت ساکن در سکونتگاه‌های روستایی و فراهم‌آوردن شرایط مطلوب زیست و سکونتی» پیش‌بینی شده است، همچنین اساس طرح پهنه‌بندی بر سه رکن سازمان فضایی شامل نقش و عملکرد کریدورهای اصلی، حد جمعیت‌پذیری پیش‌بینی شده برای افق طرح سال ۱۴۱۰ و جهات و حدود کلی توسعه، استوار شده است که هرگونه تغییر در آن مغایرت اساسی به‌شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: از مهمترین نتایج این طرح می‌توان به تدوین اهداف، راهبردهای مداخله، سیاست‌ها و برنامه‌ها، نوع کاربری، پهنه‌بندی فعالیت‌های مجاز و مشروط، پروژه‌های موضوعی و موضعی و ضوابط و مقررات مربوطه در قالب ۳ پهنه اشاره نمود که این سه پهنه عبارتند از: پهنه اول: حفاظت شامل ریزپهنه‌های منطقه حفاظت شده کشف رود، عرصه و حرایم آثار و محوطه‌های تاریخی، کمربند سبز، حفاظت کوهستان و حوزه‌های فعالیتی کم، متوسط و زیاد، دوم پهنه کشاورزی شامل ریز پهنه‌های اراضی دیم، اراضی کشاورزی آبی و باغات و اراضی کشاورزی کشت و صنعت و سوم پهنه آبی: مشتمل بر دریاچه سد طرق، کلیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها و حرایم آنها است.

شهردار مشهد با اشاره به مهم‌ترین رویکردها و سیاست‌های پیشنهادی پهنه‌بندی حریم عنوان کرد: این موارد در دو قالب حفاظت و پیشگیری از جمله حفاظت و صیانت از آبخوان مشهد منابع آبی همچون دریاچه سد طرق، حفظ ارزش‌های اکولوژیکی و اراضی کشاورزی و باغات بهره‌برداری پایدار از منابع کشاورزی و توسعه فعالیت‌های کشاورزی گسترش عرصه‌های سبز عمومی، فعالیت‌های کشاورزی و تفرج، توسعه فعالیت‌های کشاورزی کم آب بر و بهره برداری بهینه از اراضی قهوه‌ای همچون کوره پزخانه‌های متروکه، جلوگیری از بهره برداری بی رویه صنعتی و خدماتی و پیشگیری از گسترش سکونتگاه‌های غیرمجاز، جلوگیری از الحاق فضاهای روستایی و پراکنده رویی شهری، جلوگیری از رشد و گسترش باغ ویلاها، پیشگیری از توسعه فعالیت‌های ناسازگار، جلوگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی آبی و باغات، ممانعت از هر نوع دخل و تصرف بستر و حریم رودخانه‌ها، دریاچه سد کارده و حریم شبکه‌ها و خطوط انتقال نیرو، گاز، آب، تأسیسات و تجهیزات شهری و نهایتاً پایش و ارزیابی مستمر اقدامات، فعالیت‌ها، اصلاح و بازنگری پیوسته برنامه‌های اجرا شده تبیین شده است.

کد خبر 751192

دیگر خبرها

  • شرط‌بندی ضد انقلاب روی مهره سوخته اسرائیل
  • تصویب طرح پهنه‌بندی حریم شهر مشهد برای نخستین‌بار
  • جذب در آموزش و پرورش بر مبنای سوابق آموزشی معلمان
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • مقایسه صحنه اعتراضات دانشجویی در ایران و آمریکا
  • رشد ۵۰درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند