Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورشگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛آموزش رایگان نوآموزان پیش دبستانی در قالب طرح خریدخدمات آموزشی، معوقات فرهنگیان حدود ۱۰۰۰ میلیارد است، شیوه‌نامه جذب معلمان جنبه محدودیت ندارد، ثبت نام بیش از ۷ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی سال تحصیلی جدید، رشد مشارکت مردمی در قالب توسعه مدارس غیردولتی، رتبه بندی برای معلمان تاثیر مناسبی نداشت، ایران دومین کشور در رشته‌های مهندسی است، برگزاری اردوهای دانش‌آموزش با هدف آموزش کار‌آفرینی و پیشرفت و توسعه ایران در گروی آموزش و پرورش است از جمله مهم ترین رویدادهای آموزش و پرورش در هفته گذشته محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معوقات فرهنگیان حدود ۱۰۰۰ میلیارد است

سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش گفت: مطالباتی در آموزش و پرورش وجود دارد که در چند روز اخیر سه جلسه با سازمان برنامه و بودجه برگزار کردیم و اخرین فهرست نهایی شده است و مطالباتی که اولویت اول ارد را تنظیم کردیم و امیدواریم وضعیت درامدی خزانه طوری باشد تا قبل از شروع سال تحصیلی جدید بخشی از ان را تامین کنیم حدود هزار میلیارد تومان جمع کل معوقات از جمله حق التدریس و حق الزحمه است.

وی عنوان کرد: در آغاز سال تحصیلی ۱۳ میلیون دانش آموز شروع به تحصیل می‌کند و یک هزار و ۱۰۰ عنوان کتاب در ۱۳۸ میلیون جلد آماده شده است که در شهرستان‌ها از ۲۰ شهریور و تهران ۲۵ شهریور توزیع می‌شود.

بطحایی افزود: دوره‌های آموزشی برای کتاب‌های جدیدالتالیف آغاز شده و معلمان دوره‌های مربوط را طی می‌کنند همچنین ۸۱۰ پروژه عمرانی برای مهر افتتاح می‌شود؛ حدود هزار کلاس درس هنوز خشت و گلی است و حدود هزار و ۸۰۰ کلاس کانکسی داریم که در برنامه‌های سال ۹۷ با وضعیت مناسبتری به آموزش ادامه خواهیم داد.

آموزش رایگان نوآموزان پیش دبستانی در قالب طرح خریدخدمات آموزشی

مرضیه گرد رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزرات آموزش و پرورش بیان کرد: از سال گذشته سامانه ای درنظر گرفته شده است و انتظار داریم همه پیش دبستانی هایی که بدون مجوز آموزش و پرورش فعالیت می کنند در اخذ مجوز اقدام جدی داشته باشند و در غیر این صورت با مراکز بدون مجوز برخورد قانونی می شود.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی اظهار کرد: به منظور رعایت عدالت آموزشی در مناطق محروم به ویژه مناطق دو زبانه تمهید مقدمات برای تحصیل رایگان نوآموزان پیش دبستانی از طریق طرح خرید خدمات و استفاد از موسسان غیردولتی فراهم شده است.

گرد در مورد وضعیت طرح خرید خدمات آموزشی بیان کرد: در این طرح با هدف کیفیت آموزشی از نیروهای بومی استفاده می شود که در ارتقای کیفیت آموزشی سهم بسیاری داشتند همچنین در این طرح از موسسان تشکر می کنیم که در تامین لباس و هزینه های اولیه نیز به دانش آموزان کمک می کنند.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی گفت: در حال حاضر حدود ۱۸۰هزار دانش آموز از طریق طرح خرید خدمات تحصیل می‌کند و قریب به ۱۲هزار معلم از فارغ التحصیلان دانشگاهی و بومی منطقه شناسایی شدند که تحت پوشش این طرح به دانش آموزان آموزش می دهند.

شیوه‌نامه جذب معلمان جنبه محدودیت ندارد

اسفندیار چهاربند رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در خصوص بحث شرایط جذب معلمان در آموزش و پرورش عنوان کرد: ضوابطی که در نظر گرفته شده پرونده پزشکی برای دانشجو معلمان بوده که باید 4 سال تحصیل کنند و این سوالات جنبه حمایتی و مراقبتی از آن‌ها را طی مدت تحصیل دارد.

وی افزود: با آگاهی از وضعیت پزشکی دانشجو معلمان در صورت وجود مشکل امکان پشتیبانی و رسیدگی به وضعیت آنها وجود خواهد داشت و نباید این مسئله به عنوان محدودیت تلقی شود چرا که ساز و کاری برای حمایت‌های پزشکی و مراقبتی است.

چهاربند بیان کرد: از نظرات در مورد نحوه پذیرش معلمان استقبال می‌کنیم و تا جایی که امکان چشم‌پوشی وجود داشته باشد و این مسئله به حرفه معلمی لطمه‌ای وارد نکند جذب معلم انجام خواهد شد.

رتبه بندی برای معلمان تاثیر مناسبی نداشت

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت آموزش و پرورش در نیروی انسانی، عنوان کرد: این نهاد از محدودیت‌ها عاری نیست، اما باید بهره وری نیروی انسانی مناسب باشد که اکنون مناسب نیست و دارایی‌های ملت خوب مدیریت نمی‌شود.

وی عنوان کرد: در دوره فانی به دلیل خالی بودن ظرفیت مدارس غیردولتی تعدادی دانش آموز به مدارس غیردولتی تحت پوشش طرح خرید خدمات آموزشی هدایت شدند که این هزینه‌ها یک سوم هزینه‌های بخش دولتی بودو قریب به ۲۰۰ هزار دانش آموز را تحت پوشش قرار داد بنابراین پیداست به جهت بهره وری مشکل داریم و باید اصلاح شود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: بودجه آموزش و پرورش در سال ۹۲ حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان و سال ۹۵، حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان شد که تصور بر بهبود شرایط از سوی ذینفعان حاصل شد، اما امروز معلمان با توجه به رسالتی که بر دوش دارند، احساس می‌کنند وضع مالی خوبی ندارد.

جهانگیری در مورد رتبه بندی معلمان گفت: تصور داشتیم رتبه بندی معلمان اتفاق خوبی باشد، اما تاثیر چندانی برای معلمان نداشت و همچنان در پیچ و خم مسائل گرفتار شده است و می‌خواهیم کاری کنیم منابع دولت بهره وری مطلوب داشته باشد.

ایران دومین کشور در رشته‌های مهندسی است

علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: در چند سال آینده باید ببینیم رتبه‌های برتر کنکور چگونه با درخشش خود می‌توانند نام ایران را سربلند کرده و آن را به کشور‌های برتر در عرصه علمی تبدیل کنند اگر از مرحوم میرزاخانی یاد می‌شود به دلیل درخشش او در توسعه علم در جهان بود.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: نخبگان کشور باید در عرصه‌های مختلف جامعه خدمت و وسایل توسعه در کشور را فراهم کنند. علت ماندگاری پروفسور حسابی نیز به دلیل تلاش برای توسعه و پیشرفت ایران است و در این مسیر باید سختی‌ها را تحمل کرد و آن‌ها را نیز بخشی از مسیر موفقیت دانست.

وی با اشاره به اینکه عامل تحول هر کشور منایع انسانی است که ارزش افزوده ایجاد می‌کند، گفت: ایران دومین کشور دنیا به جهت فارغ التحصیلان رشته مهندسی است و در عرصه نانو و پزشکی می‌توان ارزش افزوده بیشتری را ایجاد کرد.

پیشرفت و توسعه ایران در گروی آموزش و پرورش است

فخرالدین احمدی دانش آشتیانی وزیر سابق آموزش و پرورش در مراسم تودیع و معارفه وزرای آموزش و پرورش با اشاره به اینکه از نظر تاریخی اگر بررسی کنیم ریشه کامیابی ها و ناکامی ها در مدرسه است، عنوان کرد: سرچشمه های نقد کاربرد اندیشه را باید در شیوه های آموزش غلط بجوییم، همچنین منشا بی انگیزگی ها و بی روح بودن ها در نظام آموزشی است.

وزیر سابق آموزش و پرورش گفت: آینده بهتر از بهسازی نظام آموزش و پرورش می گذرد و حکمرانی خوب در گروی تحول و اصلاح آموزش و پرورش است و توسعه کشور باید با تمرکز نظام آموزشی به ویژه در دوره ابتدایی باشد.

وی عنوان کرد :کوشش کردم به سوی تمرکز زدایی حرکت کنم، مدرسه رکن اصلی باشد، گفتمان سازی ایجاد شود، معلم وارد فرآیند‌های تصمیم گیری شود، نظام رتبه بندی و حقوق‌ی مجزا ایجاد کنیم، به وضع بانک سرمایه خارج از هر مساله‌ای سامان دهیم و معوقات به حداقل برسد.

دانش آشتیانی افزود: از حمایت های مقام معظم رهبری و دولت و همکاران در سراسر کشور تشکر می کنم و به صراحت می گوییم وقتی دیدم نوسازی و تحول ساختاری به سرحد کهنگی رسیده که نیازمند لوازم و مناسباتی است که فاقد آن هستم و به مجموعه مفید باز گشتم البته در مجموعه آموزش و پرورش درس های بسیار آموختم.

ثبت نام بیش از ۷ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی سال تحصیلی جدید

رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره برنامه‌های در نظر گرفته شده دانش آموزان ابتدایی به مناسبت باز گشایی مدارس، اظهار کرد: تا ششم شهریور ماه هفت میلیون و 305 هزار نفر در مقطع ابتدایی ثبت نام شده اند که در مرحله اول نام نویسی 2 میلیون و 773 هزار و 941 نفر و در مرحله دوم یک میلیون و 733 هزار و 654 دانش آموز انجام شده است.

وی افزود: امسال با توجه به تفویض اختیار استان‌ها، هر منطقه‌ای برنامه ویژه‌ای در نظر می‌گیرد، اما مجموعه توصیه‌هایی برای شاداب سازی در پروتال معاونت ابتدایی قرار داده ایم.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: با توجه به اینکه ایام بازگشایی مدارس مصادف با برخی مناسبت‌ها است، بنابراین در نظر داریم جشن غنچه ها امسال در 29 شهریور ماه برای نوآموزان پیش دبستانی برگزار شود.

برگزاری اردوهای دانش‌آموزی با هدف آموزش کار‌آفرینی

محمود علی گو قائم مقام سازمان دانش‌آموزی در مورد برگزاری اردوهای دانش‌آموزی اظهار کرد: در سازمان سه سبک اردو برای دانش‌آموزان در حال برگزاری بوده که شامل اردوی ملی و تشکیلاتی ، اردوی کارآفر‌ینی مناطق محروم و آموزش خبرنگاری برای دانش‌آموزان است.

علی‌گو تصریح کرد: آموزش‌های این اردو متفاوت بوده و هدف اصلی آن توانمند سازی دانش‌آموزان امروز است و موا‌ردی همچون کار‌آفرینی ، فعالیت‌های اقتصادی‌پس انداز کردن ، برنامه‌های ‌معرفتی، فن بیان و موا‌ردی از این قبیل را شامل میَ‌شود.

وی افزود: اردوی کار آفرینی مناطق محروم ویژه اشتغال زایی و سرمایه‌گذاری در کرمان در نظر گرفته شد که با همکاری اساتید دانشگاه شریف این برنامه اجرایی شده و از بین شرکت ‌کنندگان 250 نفر برتر وارد بخش‌های تخصصی‌تر است.

رشد مشارکت مردمی در قالب توسعه مدارس غیردولتی

ابراهیم رفیعی معاون آموزش متوسطه شهر تهران در خصوص تنوع مدارس در شهر تهران و میزان مشارکت مردم اظهار کرد: مدارس در دو نوع دولتی و غیر دولتی فعالیت می‌کنند و هرچه تعداد مدارس غیردولتی افزایش یابد مسئله‌ای مثبت محسوب شده، چرا که نشان از مشارکت مردم در امر تعلیم و تربیت است.

وی افزود: بیشترین درصد مدارس غیردولتی در تهران بوده و رقمی حدود 30 درصد را شامل می‌شود که عاملی برای قدرت انتخاب بالای دانش‌آموزان و مشارکت اولیا است.

معاون آموزش متوسطه شهر تهران با بیان اینکه 2 دیدگاه برای تنوع مدارس وجود دارد، اظهار کرد: در یک دیدگاه تصور بر این است که باید استاندارد برای همه مدارس یکسان باشد و برخی بر این باور هستند که باید حداقل خواسته های آموزشی تامین شود و برای سقف آن محدودیت نگذاریم.

رفیعی یادآور شد: نکته قابل توجه این است که فعالیت انواع مدارس از منظر عدالت اجتماعی برای دانش آموزان رعایت شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۸۷۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان، حتماً باید حفظ شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در نشست با جمعی فرهنگیان و معلمان نمونه سراسر کشور، طی سخنانی با اشاره به کلام مبارک حضرت علی (علیه‌السّلام) مبنی بر«مَن عَلَّمَنی حَرفاً فَقَد صَیَّرَنی عَبداً»، اظهار کرد: جایگاه معلم در جامعه ما جایگاه رفیع و مَنیعی است؛ اما باید ببینیم که آیا در عمل توانسته‌ایم این جایگاه رفیع و مَنیع را پاس بداریم؟ آیا تخصیص سهم و اعتبار و بودجه به آموزش‌وپرورش ما همتراز با اهمیت بالای نهاد آموزش و تربیت می‌باشد؟ علت پایین بودن امکانات مالی و تجهیزاتی آموزش و پرورش نسبت به برخی دیگر از دستگاه‌ها چیست؟ مگر غیر از این است که هر میزان هزینه‌کرد در آموزش‌وپرورش، به مثابه سرمایه‌گذاری است؟ اگر تغییر و جابجایی وزرای آموزش‌و‌پرورش در ادوار مختلف زیاد بوده است، علت این امر ناشی از اهمیت و عظمت کار در این وزارتخانه است یا بحث نقصان کارکردی مطرح است؟ 

فرهنگیان باید پاسدار حرمت و حریم نهاد آموزش و مرکز آموزشی و دانش‌آموز باشند

رئیس قوه قضائيه در ادامه با تاکید بر تکریم جایگاه و مقام رفیع معلم و مدرسه، گفت: حرمت مراکز آموزشی و فعالان آن اعم از دانش‌آموزان و معلمان و فرهنگیان، حتماً باید حفظ شود؛ همانطور که حریم خصوصی آنها نیز باید حفظ گردد؛ شکستن این حرمت و این حریم از هیچ شخص و هیچ بخشی قابل قبول نیست؛ در وهله نخست خودِ معلمان و فرهنگیان باید پاسدار حرمت و حریم نهاد آموزش و مرکز آموزشی و دانش‌آموز باشند؛  در اینجا قطعاً باید رسیدگی صورت گیرد تا حق و حقوقی از کسی ضایع نشود؛ خُب چه کنیم که هم حرمت معلم و دانش‌آموز و حریم خصوصی‌اش حفظ شود و هم حقی از کسی ضایع نشود؟ باید در قبال این مسائل چاره‌اندیشی کرد.

رییس قوه قضائیه در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به برخی نکات مطرح شده در جلسه در مورد ورود ضابطین برای بازداشت محکومین به داخل مدرسه گفت: بر قوه قضائيه، ضابطین دستگاه قضا و دستگاه‌های امنیتی فرض است که حرمت و حریم مراکز آموزشی و اعضای آن را پاس بدارند؛ قطعاً تردیدی در این مقوله وجود ندارد در این خصوص نیز آماده شنیدن پیشنهادات هستیم.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به عرصه‌های گسترده و فراخِ تعامل و همکاری میان نهاد قضا و نهاد آموزش‌وپرورش در کشور، گفت: مشارکت فعالانه معلمان و فرهنگیان در راستای افزایش سطح دانش حقوقی و قضایی دانش‌آموزان و والدین آنها، یکی از عرصه‌های تعامل و همکاری میان نهاد قضا و نهاد آموزش‌وپرورش است؛ شما معلمان و فرهنگیان می‌توانید دانش‌آموزان را با حقوق و تکالیف اجتماعی و شهروندی‌شان آشنا کنید تا از این طریق از وقوع تخلف و جرم پیشگیری به عمل آید.

رئیس عدلیه افزود: البته خودِ شما معلمان و فرهنگیان باید در مقام آموزشِ حقوق و قضا به دانش‌آموزان، نسبت به حیطه‌های قانونی عنایت و اِشراف داشته باشید؛ فی‌المثل در همین نشست دو نفر از معلمین از عبارت «ترک فعل» استفاده کردند؛ در اینجا باید توجه شود که مقوله‌ی «ترک فعل» شقوقِ مختلفی دارد؛ یک ترک فعل، منجر به جرم می‌شود و یک ترک فعل نیز مستلزم جرم است و مستقلاً جرم محسوب نمی‌شود؛ در این موارد حتماً قوه قضائیه باید ورود و برخورد قانونی کند؛ یک نوع ترک فعل هم وجود دارد که سبب تضییع امور می‌شود ، این ترک فعل ممکن است جرم نباشد اما از باب حقوق مدنی می‌توان به آن رسیدگی کرد؛ از سویی دیگر، باید دید شخصی که ترک فعل کرده، آیا قدرت اجرایی داشته یا خیر؟ بعضاً یک مدیر یا مسئول می‌خواهد کاری را انجام دهد اما امکانات آن را ندارد؛ لذا باید به این نکته نیز توجه شود؛ علی‌ایحال، لفظِ «ترک فعل» بسیار در حال مطرح شدن در جامعه است، بدون آنکه ابعاد و شقوق آن تبیین شود؛ شما معلمان و فرهنگیان در این زمینه می‌توانید اثرگذار باشید.       
 
قاضی‌القضات با اشاره به پرونده‌هایی که در دیوان عدالت درخصوص معلمان و آموزش‌وپرورش مطرح است، گفت: وزارت آموزش‌وپرورش نمایندگانی را معرفی کند تا به پیگیری دادخواست‌هایی بپردازند که درخصوص مقولات مرتبط با آموزش‌وپرورش، تسلیمِ دیوان عدالت اداری می‌شوند؛ حجت‌الاسلام والمسلمین مظفری رئیس دیوان نیز نسبت به این موضوع و رفع مسائل حوزه آموزش و پرورش، اهتمام دارد.   

محسنی اژه‌ای در ادامه بیان داشت: مطابق گزارشات واصله از سازمان بازرسی کل کشور، جهت‌گیری اقدامات این سازمانِ نظارتی، همواره در راستای تأمین منافع وزارت آموزش‌وپرورش بوده است؛ سازما بازرسی در موارد متعددی، پیگیرِ قوانین و بخشنامه‌های معطل‌مانده‌ی حوزه آموزش‌وپرورش بوده است و مکاتبه این سازمان با مجلس در رابطه با رتبه‌بندی معلمان، اقدامی اثرگذار در این حوزه بوده است. در اینجا نیز مجدداً تاکید داریم که هر مقدار از قوانین در حوزه کاری آموزش‌وپرورش که اجرا نمی‌شوند و یا به نحو مطلوب اجرا نمی‌شوند را به سازمان بازرسی برای پیگیری معرفی کنید.
 
رئیس قوه قضائيه بیان داشت: بدون تردید حوزه همکاری و تعامل آموزش‌وپرورش و«معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه» نیز بسیار گسترده و مبسوط است؛ حضور قضات و حقودانان در مدارس، با هدف ارتقاء آگاهی‌های حقوقی و قضایی دانش‌آموزان و معلمان و تجویز و ترویج راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم در میان قشر گسترده مرتبط با نهاد مدرسه، اعم از دانش‌آموزان، اولیای آنها، معلمان، فرهنگیان و خانواده‌های‌شان، اقدامی اثرگذار است؛ همچنین حضور دانش‌آموزان و معلمان در محاکم قضایی و یا جلسات هیئت عمومی دیوان عالی و یا دیوان عدالت اداری در چارچوب ضوابط، امری بلاملانع و نافذ و مفید است.
 
رئیس دستگاه قضا در پایان با اشاره به پیشنهاد مطرح شده در جلسه ناظر بر تجیهز هنرستان‌ها از طریق عواید و منابع حاصل از اموال تملیکی، گفت: در این حوزه، اختیار عمل با دولت است اما چنانچه قوه قضاییه بتواند کمکی ارائه دهد، حتماً دریغ نخواهیم کرد چرا که همانطور که تاکید کردم ما هزینه‌کرد در آموزش‌وپرورش را به مثابه سرمایه‌گذاری تلقی می‌کنیم.  

مدارس دولتی، مأمن و پناهگاهی برای خانواده‌هایی که از لحاظ مالی تمکن ندارند، باشد

پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین «موحدی»دادستان کل کشور به طرح مطالبی در خصوص ضرورت تقویت مدارس دولتی در جنبه‌های مختلف از سوی وزارت آموزش و پرورش پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین «موحدی» دادستان کل کشور ضمن انتقاد از  نحوه رسیدگی به مدارس دولتی و توسعه مدارس غیرانتفاعی، گفت: ما به عنوان نظام اسلامی وظیفه داریم شرایط و زمینه شکوفایی استعدادهای فرزندان این جامعه را فراهم کنیم اما متاسفانه این شرایط در اغلب موارد در مدارس دولتی فراهم نیست.

دادستان کل کشور‌ عنوان کرد: انتظار ما این است که مدارس دولتی، مأمن و پناهگاهی برای خانواده‌هایی که از لحاظ مالی تمکن و امکانات لازم را ندارند اما دغدغه‌ی تربیت فرزندان‌شان را دارند، باشد.

احترام عدلیه به جامعه تعلیم و تربیت کشور

«صحرایی» وزیر آموزش و‌ پرورش نیز طی سخنانی گفت: دیدار امروز جمعی از فرهنگیان و معلمان نمونه با رئیس قوه قضائیه، یک جلسه بی‌سابقه است که پیش از این در هیچ دوره‌ای شاهد برگزاری آن نبوده‌ایم؛این جلسه نشان‌دهنده توجه ویژه حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای و قوه قضائیه نسبت به مقام معلم و امر تعلیم و تربیت است؛ اعتقاد ما این است که برگزاری این نشست از سوی دستگاه قضا، نشان‌دهنده احترام عدلیه به جامعه تعلیم و تربیت کشور است. 

وی ضمن قدردانی از سازمان بازرسی به واسطه تلاش‌هایی که در راستای حل مشکلات آموزش و پرورش و معلمان کشور انجام داده است، گفت: سازمان بازرسی با پیگیری‌ها و اقدامات خود، جزو مهم‌ترین بخش‌هایی بود که کمک کرد تا وزارت آموزش و پرورش بر مشکلات ناشی از مقوله رتبه‌بندی معلمان فائق بیاید؛ بعد از اقدام به موقع سازمان بازرسی، ۳۰۰ هزار نفر توانستند اعتراض خود را در زمینه رتبه‌بندی ثبت کنند در حالیکه تا پیش از آن کمتر از ۲۶۰ هزار نفر اعتراض خود را ثبت کرده بودند؛ کلیه این اعتراضات بررسی شد و امروز خرسندیم که اعلام کنیم به صورت جریانی شاهد اعتراض معلمان به رتبه‌بندی‌ها نیستیم بلکه اعتراضات موجود، صرفاً اعتراضاتی فردی هستند.

وزیر آموزش و پرورش ضمن قدردانی از کمک‌ها و مساعدت‌های سازمان بازرسی در زمینه اصلاح اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان، گفت: همچنین با کمک‌های بی‌دریغ این سازمان، کارگروهی با مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد و این کارگروه، مسئولیت انتشار کتاب‌های کمک آموزشی را برعهده گرفت.
صحرایی ادامه داد: همچنین بر خود لازم می‌دانم که از دیوان عدالت اداری و رئیس این دیوان به سبب آنکه بسیاری از موضوعات را قبل از تبدیل شدن به یک مشکل اساسی، از جنبه پیشگیرانه با ما در میان می‌گذارند،قدردانی کنم؛ ما نیازمند آن هستیم که پیشگیرانه مورد رصد قرار بگیریم تا مرتکب خطایی نشویم و این کاری است که دیوان عدالت اداری به خوبی آن را انجام می‌دهد. 

وزیر آموزش و پرورش همچنین از اقدامات سازمان ثبت طی دوره اخیر در راستای صدور ۳۰ هزار سند تک برگ برای این وزارت‌خانه قدردانی کرد.

صحرایی در ادامه، ضمن مثبت ارزیابی کردن صدور آراء جایگزین حبس از سوی قضات، خواستار استفاده از این ظرفیت در زمینه تجهیزهنرستان‌های کشور شد.

وی همچنین مقوله تعلیم و تربیت را عمومی‌ترین و فراگیرترین خدمتِ حاکمیت دانست و گفت: سند تحول آموزش و پرورش در واقع، ائتلاف برای اعتلای مقوله تعلیم و تربیت در کشور است و ما با تمام توان، پیگیراجرای این سند هستیم.

خانم «داوودی» از معلمان نمونه استان البرز طی سخنانی در این نشست ضمن قدردانی از اقدام رئیس قوه قضائيه در تجلیل از قضاتِ معلم و خانواده‌های فرهنگی کارکنان قضایی استان هرمزگان، خواستار استفاده از ظرفیت قضاتِ معلم در زمینه آموزش مسائل حقوقی و کیفری به فرهنگیان، دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها شد. 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اشاره به ظرفیت‌های نرم‌افزار شاد در آموزش موارد پیشگیرانه به دانش‌آموزان، خواستار اعتباربخشی به کارت هویتی معلمان در مراکز و مراجع قضایی شد. 

خانم «شاکری» از معلمان نمونه شهر تهران طی سخنانی در این نشست، تکریم مقام معلم را به معنای تکریم دانش و فرهنگ در جامعه دانست و گفت: همه ما باید در مقوله ارتقای جایگاه مقام معلم، وظیفه و مسئولیت خود را به نحو احسن انجام دهیم. 

وی، اتهام‌زنی به معلمان را به مثابه اتهام‌زنی به مجموعه دانش و فرهنگ کشور دانست و خواستار اتخاذ رویکردهای پیشگیرانه از سوی قوه قضاییه در این زمینه شد و در ادامه گفت: ما خواستار وضع قوانین و مقرراتی هستیم که ورود ضابطین به مدارس برای برخورد با معلمان را ممنوع کند. 

«مهدلو» نماینده یکی از تشکل‌های فرهنگیان نیز در این نشست، ضمن قدردانی از اجرای طرح نور توسط فراجا و پشتیبانی قوه قضاییه از اجرای این طرح، خواستار استمرار این روند شد. 

وی ضمن تاکید بر ضرورت تکریم هرچه بیشتر معلمان در محاکم قضایی به ویژه در مرحله بازپرسی، خواستار ایجاد کارگروهی مشترک با حضور معلمان و دست‌اندرکاران قوه قضائیه برای حل مشکلات آن دسته از پدران و مادرانی شد که فرزند محصل دارند و به دلیل ارتکاب جرایم غیرعمد در زندان به سر می‌برند. 

«بشیرنژاد» از معلمان نمونه شهرستان‌های استان تهران با اشاره به ابعاد منفی گسترده پدیده «معلم بلاگری» در فضای مجازی، خواستار اتخاذ سازوکارهایی از سوی قوه قضائیه برای مقابله با این پدیده و صیانت از حریم خصوصی دانش‌آموزان شد.

وی ضمن انتقاد از اهانت به جایگاه معلمان در یکی از سریال‌های اخیرشبکه نمایش خانگی، خواستار برخورد قاطعانه و بدون اغماض قوه قضائیه با عوامل این گونه اهانت‌ها شد و در ادامه گفت: ورود ضابطین قضایی به مدارس، جو نامناسبی را در مدرسه و میان دانش‌آموزان ایجاد می‌کند و ما از دستگاه قضایی انتظار داریم که با صدور بخشنامه، از این امر جلوگیری کند.

«کربلایی» نماینده یکی از تشکل‌های فرهنگیان نیز در این نشست گفت: ما باید کاری کنیم که فرزندان‌مان به معلم بودن پدران و مادران خود افتخار کنند و چنانچه این نگاه در جامعه به وجود بیاید دیگر شاهد نخواهیم بود که یک فیلمساز به خودش اجازه دهد علیه معلمان فیلم بسازد. 

وی در ادامه، تعطیلی‌های پیاپی مدارس طی سالیان اخیر به واسطه شیوع بیماری کرونا یا مواردی نظیر آلودگی هوا را دارای مضرات بسیارزیاد عنوان کرد و در ادامه خواستار فراهم شدن زمینه‌ای برای بازدیددانش‌آموزان از دادگاه‌ها و فرایندهای دادرسی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت حفظ حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان و فرهنگیان
  • اژه‌ای: حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان باید حفظ شود
  • حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان، حتماً باید حفظ شود
  • باید عدالت آموزشی در استان زنجان برقرار شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • جذب در آموزش و پرورش بر مبنای سوابق آموزشی معلمان
  • چرا فرهنگیان از طرح بکارگیری دوباره بازنشستگان استقبال نکردند؟
  • تجليل از معلمان بازنشسته و نمونه آموزش و پرورش کيش
  • شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است
  • تحصیل این عده از دانش‌آموزان در مدارس سمپاد رایگان است